Byta bredband?

Jag bor i ett ”ComHem-hus” och kan såvitt jag vet inte få Internet via annat än ADSL. Alternativen jag hittat suger, samtidigt är verkligen ComHem inte bra. De har avbrott minst en gång i månaden känns det som. Jag betalar 199 sek i månaden för 0,5 och den effektiva hastigheten när jag tankar något är ca 200kbps. Över det så börjar mitt vanliga surfande bli lidande.

Nu är det tre månader kvar, på bindningstiden och ska jag säga upp så måste jag göra det denna månaden. Frågan är då vad det finns för bra alternativ? Förslag mottages tacksamt. Jag vill inte spendera ännu ett år i ComHems usla tjänst.

 • Mitt mobila bredband är snabbare än så, kontakta 3 eller telenor.

  Eller flytta, skulle aldrig komma på tanken att ha ett hem utan riktigt bredband.
  .-= scaber nestor´s last blog ..The Lisbon Treaty – it aint over ‘til the fat lady sings. =-.

 • O. Beroende

  bbb?
  .-= O. Beroende´s last blog ..Legend – En lektion i historia och förförståelse =-.

 • Madmax

  Du har säkert redan varit där men testa http://bredband.compricer.se/ och
  http://www.prisjakt.nu/bredband/

 • Jag bor också i ett Comhem-hus och har 24/10 via kabel-TV med möjlighet att få 50/10. Det funkar ganska bra. Det har endast varit några få (1-2 st per år), kortare (upp till 2 h) avbrott de senaste 5 åren om man bortser från den gången mitt kabelmodem tvärdog och jag fick vara utan internet hemma i en vecka, och de gånger Fortum har klantat sig så det har varit totalt strömavbrott i typ 5 timmar i minst en kilometers radie från där jag bor (Solna).

 • Tuxie: Via kabeltv? Men inte från ComHem? Vad kostar det? :O

 • Ja, med kabelmodem, från ComHem. :) Betalar 459 kr/mån för 25/10-bredband och ”8 favoriter HD”-TV-abonnemang. Minns inte exakt hur mycket som är fördelat på TV vs bredband.

  Kolla: http://www.comhem.se/comhem/vara-tjanster/bredband/tillvalstjanster/bredband-abonnemang/-/6336/5330/-/index.html

 • flygaren

  fuckfuckfuck… Beställde just internet av Comhem. Hade dem tidigare, på den tiden de spärrade inkommande trafik på portar under 1024 (jag hoppas innerligt att det inte finns kvar).

  Efter det har jag provat bbb, 3 och alltele.
  Mobilt bredband via tre var inte någon rejäl höjdare, fildelningen var ganska strypt (man upptäcker snabbt att det finns små-saker som man vill torrenta då och då). Även om de inte ströp den så är leder tekniken till att du knappt är önskvärd i en torrentsvärm.

  Mobilt bredband via telefonen är ännu värre (telenor).

  Bredbandsbolaget fungerade faktiskt ganska bra, jag var nöjd (även om de vägra trafik _till_ [server på internet]:445/135-139, varför heter det common internet file system om det är så farligt att koppla upp mot internet att alla stänger av det (not: se cifs eller smb i wikipedia)).

  Anledningen till att jag tog comhem istället för någon typ av adsl är för att skanova (den delen av televerket som äger kablarna) är inkompetenta fucking jävla idioter. Efter tredje gången de skickar ut en tekniker för att koppla in en telefon (de kräver tydligen att man har en telefon när man kopplar in adsl, man kan stänga av telefon direkt efter) så måste de fråga mig om jag verkligen menar på riktigt att jag vill ha en telefon inkopplad, jag har ju tidigare haft adsl på den linan till bbb. Tar det tre resor ut till boxen att kolla att jag har haft ett abonnemang tidigare, ffs!!! AAARRRGHGG!!!

  Tre månader senare har jag fortfarande inte internet, men precis lyckats koppla in telefon, Alltele har under tiden lyckats ändra i sina användaravtal så att den tjänsten jag lovats inte finns längre, emn missat att informera mig (då det inte ska kunna ta skanova 3 månader att hitta en som inte är för ner supen för att öppna ett jävla proppskåp++) och låter mig gå utan att debitera mig en krona. Varvid jag inser att jag hellre handskas med comhem än skanova…