Årets julklapp 1996 – Internetabonnemanget

Ett nostalgiskt nyhetsklipp från Aktuellt, 1996 där de gör ett kort reportage om årets julklapp – Internetabonnemanget. Det tyckte jag kunde vara lite underhållande att se, såhär 13 år senare med Internet i var mans hem, mobil och Wii-konsol.Personligen är jag mest road
av att se Christer Sturmark i slutet av reportaget. Varför ordförande för Förbundet Humanisterna är med i ett konsumentreportage om Internetabonnemang, det är visst lite bortom min förmåga att förstå logiken bakom.

 • Fasen vilken härlig nostalgi du har hittat:)

  Kim Ekholms senaste bloggpost..Trasiga nätter

 • Mija

  På den tiden var Sturmark med i regeringens IT-kommission och ställde upp som IT-profil när någon skulle tycka något.

  Humanisterna blev han ordförande för runt 2005.

 • Det skrämmande är ju att vi om 12 år kommer sitta och skratta åt vissa av dagens nyhetsinslag på samma sätt. Vilka då tror ni?

  Angående Christer Sturmark så var har medlem i regeringens IT-kommision och drev något datautbildningsföretaget på den tiden. Så det var fullt naturligt att tillfråga honom om man vill ha lite ”konsumentperspektiv”…

 • Skojigt klipp. Och jag minns allt hur komplicerat det var att koppla upp sig! Det var rätt nyckfullt, ibland funkade det direkt, ibland efter femtioelfte omstarten. Och dyrt var det såklart. Man betalade ju per minut.

  Henrik Sundholms senaste bloggpost..Skolbok om droger

 • Mija: Tack, då fick vi svar på det! :D