Antipiratbyråns hemliga metoder

Antipiratbyrån har ju inte velat tala högt om sina metoder för att samla bevis – nu vet vi varför. De är olagliga!

När nyfikna Folkpartister olovligen loggade in med någon annans uppgifter på Socialdemokraternas interna nätverk begick de dataintrång, för vilket de dömdes.

På precis samma sätt har nu anställda på Antipiratbyrån loggat in på en FTP för att samla in bevisning inför ett IPRED-mål, utan lov. Ett klockrent dataintrång. Att det var så det skedde framgår av Antipiratbyråns egen beskrivning, vilket rapporteras av IDG.

Bevisinsamlingen innebär med stor sannolikhet att Antipiratbyrån brutit mot lagen och begått dataintrång. Det hävdar säkerhetsexperten André Rickardsson, idag på företaget Bitsec och tidigare hos Säpo och på Utrikesdepartementet, i en stort uppslagen debattartikel i Svenska Dagbladet idag.

Han hävdar att ftp-servern som användes för att dela ut materialet är lösenordsskyddad. Förutsatt att Antipiratbyrån inte fått tillstånd att logga in från serverägaren har ett dataintrång sannolikt begåtts, enligt André Rickardsson.

Debattartikeln är mycket läsvärd och poängterar just den bristande rättssäkerheten i IPRED-lagen. Inte för att lagstiftarna kommer bry sig. Om intrånget får rättsliga konsekvenser för Antipiratbyrån, det återstår att se.

 • Daniel Wijk

  Man hoppas ju att Sveriges lag gäller alla, även Antipiratbyråns lakejer…

  Om det inte ens blir en förundersökning så ligger det en rutten uggla begraven i serverhallen.

 • Sista rycket i omröstningen på min blogg!

  Nästan 100 pirater har redan deltagit.

  Vilket parti är Piratpartisternas andrahandsval?

  http://infallsvinkel.wordpress.com/2009/04/05/piratpartisternas-andrahandsval/

  infallsvinkels senaste bloggpost..Piratpartisternas andrahandsval

 • daniel

  ponténs svar var ju skrattretande, börja gasta om förtal samtidigt som han inte kan uttala sig alls om händelseförloppet. han påstår också att de har metoder för att hitta fildelare som använder sig av anonymiseringstjänster som dold.se och snart ipredator utan att ens veta den bakomliggande tekniken. medialobbyns skitsnack behöver genomskådas innan gemene man börjar tro på dess lögner.

 • Självklart är det ju så att även en utredare ibland tvingas gå andra vägar än det lagliga, tråkigt nog så behöver dessa saker ej redovisar i något material vilket gör att utredarna står med ryggen fri. Och så gäller ju detta bara material som är piratkopierat, men hur mycket material får utredarna del av i sina rassier? kanske till och med privat material så som fotoalbum eller privatekonomi och då är ju även de ett brott mot samhället.

  Mickes senaste bloggpost..Skärtorsdagen