Amerikanska Läkarsällskapet positiva till cannabis

USAs största (250.000 medlemmar) organisation för läkare och medicinstudenter, American Medical Association (AMA), har förkastat sin gamla position rörande medicinsk marijuana.

Man vill nu stödja att cannabis tillåts för forskning, något som pga tidigare lagar varit omöjligt och förhindrat all medicinsk utveckling och testning av drogen, detta trots att man nu erkänner dess positiva effekter på smärtsjukdomar som MS, bland andra positiva potentiella medicinska användningsområden.

Det är positivt, eftersom forskning i andra länder visar på cannabis positiva effekter, så som hämmande av bröstcancer, bipolärt syndrom, hepatit c, etc. Med tillåten forskning i USA kommer förstås cannabis snabbare kunna komma fler sjuka människor till användning vilket knappast kan vara något dåligt.

Källa: Medicinsk Marijuana,

 • T.R.L

  Om jag har förstått det rätt är det väl inte direkt marijuana i sig dom vill forska på utan THC (I sig princip samma sak men det aktiva ämnet man vill forska på inte marijuanan i sig så att säga).

  Personligen har jag inget emot i sig att legalisera droger för personligt nyttjande, men även om jag är liberal i många frågar måste även legaliseringen av en drog vägas mot samhällsnyttan i drogen i sig.

  Är det en nettovinst att legalisera detta för samhället?
  Finnes det anledning och fördel till ha det som receptförlagd medicin?
  Är inget av ovanstående sant finnes det ingen anledning till att legalisera det i sig från samhällets perspektiv.

  Dock för att undvika den skiten vi fick med cigaretter till stor del (finnes ingen anledning att det är lagligt i sig) så anser jag personligen att droger måste utredas opartiskt samt utförligt och se om en drog uppfyller ovanstående krav innan en legalisering sker.

  Visst du kan hävda att tobak finnes redan på marknaden och det är väldigt skadligt för kroppen, men bara för att det har gjorts ett misstag ska vi inte göra den igen med en ny drog även om det till stora delar verkar vara mindre skadlig överlag.

  På marijuana i sig pga den stigmatisering den har fått (speciellt i Sverige) finnes de ytterst liten opartiskt forskning och utredning på den, vilket är tragiskt då den behöves (primärt för medicinskt brukande men även för rekreationellt brukande)

 • Andreas

  Ja det är ju inte farligare än tobaken i cigaretter och verkar ha betydligt fler fördelar om nu vanliga cigaretter har några medicinska fördelar…

 • Yuri

  Jo, man skulle kunna forska lite mer om den, en sån forskning skulle jag också stödja. Varför inte.

 • aa
 • Mike

  Cannabis är världens säkraste medicin.
  Begrunda då att mat räknas som medicin ochså.
  Cannabis ska vaporizeras eller ätas , inte rökas.

  Bloggarn du är vacker, varför så mörk?
  Är du en Aghori?
  Du måste ju vara jättevacker om du inte gömmer dig bland allt mörka fastän mörkt passar allt och kan vara skönt speciellt om man är känslomässigt sårad och vill vila.Själv går jag klädd i svart ; )

  Sätt upp en bild på dig med lite färger ohh vackra varelse ; )

  Lite rött blått ?