Agendadebatt

Det var en kort, förvirrande och intetsägande utfrågning på Agenda igår kväll, där SD, F! och PP deltog.

Gudrun Schyman (F!) med uppenbart mindrevärdeskomplex försökte leka programledare och ta så mycket plats, att varken programledare eller övriga partirepresentanter fick plats. Det beror inte på att Gudrun har fitta, men uppenbarligen verkar hon själv tycka att det rättfärdigar ett minst sagt buffligt beteende.

Tiden var kort och utfrågningen, snarare än debatten, gav inte mycket utrymme för nån som helst diskussion. Christian Engström (PP) fick dock lyckat fram den viktiga poängen att Piratpartiets engagemang handlar om medborgliga rättigheter och inte om gratis musik på nätet.

Sverigedemokraterna behöver ju knappt öppna munnen, alla ”vet” vad de vill ändå. Men medan varken F! eller SD har mött några större framgångar i opinionsundersökningarna så ligger Piratpartiet riktigt bra till, med en spann från 4-7% i olika undersökningar. Vi vet också sedan tidigare att den yngre medborgarkår som främst röstar på Piratpartiet, ofta saknar hemtelefon (som jag själv t.ex.) och därmed inte nås av runtringningarna.

Det enda som talar emot Piratpartiet, är att våra många sympatisörer inte går och röstar. Därför är det väldigt viktigt att vi som gör det uppmuntrar alla i vår närhet att göra detsamma! Tala med vänner och bekanta. Säg hur lätt det är, släpa dit dem med våld om så krävs. ;) Om vi pirater bara röstar så tar vi hem det här!

Programmet kan ses här.