Agendadebatt

Det var en kort, förvirrande och intetsägande utfrågning på Agenda igår kväll, där SD, F! och PP deltog.

Gudrun Schyman (F!) med uppenbart mindrevärdeskomplex försökte leka programledare och ta så mycket plats, att varken programledare eller övriga partirepresentanter fick plats. Det beror inte på att Gudrun har fitta, men uppenbarligen verkar hon själv tycka att det rättfärdigar ett minst sagt buffligt beteende.

Tiden var kort och utfrågningen, snarare än debatten, gav inte mycket utrymme för nån som helst diskussion. Christian Engström (PP) fick dock lyckat fram den viktiga poängen att Piratpartiets engagemang handlar om medborgliga rättigheter och inte om gratis musik på nätet.

Sverigedemokraterna behöver ju knappt öppna munnen, alla ”vet” vad de vill ändå. Men medan varken F! eller SD har mött några större framgångar i opinionsundersökningarna så ligger Piratpartiet riktigt bra till, med en spann från 4-7% i olika undersökningar. Vi vet också sedan tidigare att den yngre medborgarkår som främst röstar på Piratpartiet, ofta saknar hemtelefon (som jag själv t.ex.) och därmed inte nås av runtringningarna.

Det enda som talar emot Piratpartiet, är att våra många sympatisörer inte går och röstar. Därför är det väldigt viktigt att vi som gör det uppmuntrar alla i vår närhet att göra detsamma! Tala med vänner och bekanta. Säg hur lätt det är, släpa dit dem med våld om så krävs. ;) Om vi pirater bara röstar så tar vi hem det här!

Programmet kan ses här.

 • hans

  f…. är väl inte felet med gudrun, lite högre nivå på kommentarer, snälla

 • kinkym32

  Vilken pina !
  Det var det sämsta jag sett någonsin.
  Jag har alltid varit en stor hatare av Gudrun. Bara att hon skulle vara med gjorde mig lätt illamående redan innan.
  Att människan tillåts ta över helt och tjata om sin feministiska syn är naturligtvis programledarens fel.

  Synd om herr Engström som släpat sig hela vägen till en studio, för i princip ingenting. Jag måste beundra honom för att inte kräkas i direktsändning.

  Själv orkade jag inte med de sista 5 min. Illamåendet hade övergått till lätta svettningar och yrsel, bara att gå å lägga sig.

 • Ja, det var verkligen synd att Christian inte fick prata mer. :(

 • Silver

  Christian skötte sig som en sann gentleman. Höll sig till sin sak och drogs inte med när de andra började leka dagis. Väldigt värdigt från en framtida EU-parlamentariker :)

 • Själv sympatiserar jag i mycket med Gudrun Schyman även hon igår var mer än lovligt ensidig. Oavsett det så är det helt oacceptabelt att hon fick ta över utan att programledaren gjord mycket för att bryta.

  Trots det tycker jag PP fick fram det väsentliga. Bara folk nu går och röstar!!

 • Känns som att de spottar mig i ansiktet när de för femtielfte gången drar upp frågan ”Men hur ska upphovsrättsinnehavarna ha betalt?” Driver de med mig eller har de verkligen inte läst på alls? Försöker de ens? Jag är glad att jag slipper betala för smörjan de kallar för oberoende TV…

 • Misse

  Men herregud, bakläxa på gudrun och progamledaren. Ser mer ut som som ledande frågor och pajkastning.

 • Anders Troberg

  Ärligt talat så tror jag inte att röstdeltagandet för oss är ett problem. Våra väljare är heligt jävla förbannade, och då röstar man. Valdeltagandet är ett problem för de andra partierna, där väljarna är trötta och desillusionerade.

 • Erik

  Lite löjligt att programledaren först frågar vad Piratpartiets frågor är (här betonar Christian medborgarrätten) men sedan låtsas som om han svarat det de ville höra; fildelningen, och därmed börjar babbla på om den. Gammelmedia är som vanligt för trångsynta.
  Gudrun, lägg ner.

 • AquaVera

  Ja, Gudrun S var rent bedrövlig.
  Har tidigare tyckt, trots att jag inte är V eller FI, att hon har en mycket bra retorik. Men detta var under all kritik.
  Huga mig!

 • hans: Feminister menar ju att alla med fitta är offer för alla med kuk. Eftersom detta är det centrala i feminismen så känns det relevant att nämna i sammanhanget. Vi är alla våra könsorgan, enligt feminismen.

 • Isaksson

  Men för helsike.. Jag kan inte förstå alla som låst in sig på kön, ålder, hudfärg och var i världen man bor!

  Det spelar väl ingen som hellst roll hur gammal man är, vilken hudfärg man har eller om man så råkar vara tvekönad?

  Vad som räknas är hur personen agerar, och vad personen säger.
  Har man rätt i logiska argument så har man. Är man snäll eller elak, så är man, vare sig man är hona eller inte, svart, gul eller vit, gammal eller ung!

  Detta är vad jag önskar C.E. sagt högt ock tydligt till de båda knasarna han var tvungen att sitta i studion med. Det hade fan jag gjort.

  Blir lika trött på ”femisister” som på ”antirasister” som på deras motparter. Väx upp för fan.

 • Jesper

  Christian stod på sig väldigt bra. Tycker han formulerade sina argument klart bäst av de tre. Christian SKA till EU, så är det!