1:a advent

Det har varit en väldigt lugn första advent. Jag har spelat Dragon Age: Origin som mage och insett att blood magi is the shit. Har snart klarat ut det och sen tänkte jag prova spela en warrior-dvärg. Vi får se hur det går. Roligt spel är det hursomhelst, även om det är väldigt tidskonsumerande. :P

kalender

Varför firar vi första advent? Jo, för att få användning för chokladkalendrar förstås! Advent betyder nämligen att vänta, eller nåt sånt. Och vi firar väntan på julafton med choklad, vad annars?

Jag väntar för övrigt också på att Assassins Creed 2 ska komma ut på PC. Nån som vet när man kan köpa chokladkalender till det?

Otålig väntan.
Otålig väntan.
 • Maria

  Advent betyder faktiskt ankomst :) Så, akomsten av Choklad, Tända Ljus och Presenter. Länge leve kristna traditioner ;)

 • kinkym54

  Tuffsis..o Puma i bakgrunden :-) ..och var är dampen då ??

 • Adrina

  För min lillasyster så räckte en chokladkalender i max 2 dagar ^_^. Och ibland rök min också när hennes inte räckte till. Advent betyder verkligen inte ”att vänta” nu för tiden. Nu för tiden tycks det bara betyda ”Skynda på, det är bara 4 (3,2,1) veckor kvar nu!”.

  Det var verkligen synd att PC-versionen av Assassins Creed II uppskjutet till efter nyår. Men om de kan bättre på spelupplevelsen för PC spelandet så kan det vara värt det. Å andra sidan så kanske det var lika bra att de sköt upp det då December är tillräckligt kort om tid som det är. ^_^

 • Slem the Besserwisser

  Nu, kära kusin, ska jag lära dig var mina låg- och mellanstadiefröknar ideligen påminde om, och säkert söndagsskolefröknarna också – Advent kommer av latinets Adventus (Domini) och betyder (Herrens) ANKOMST.

 • Slem the Besserwisser

  Adventus Chokoladi funkar väl i och för sig också.

 • advent betyder ankomst.
  .-= Tuss´s last blog ..socker =-.

 • Hans J

  Vad säger ni om Adventus Storebrorssamhälle med anledning av att FRA kopplar in kablarna i anslutning till denna helg? Jag kommer nog inte att kunna låta bli att associera 1 december och 1:a advent på det sättet.

 • ”…eller nåt sånt” skrev jag ju! ;D