WordPress 2.7 & TV-serier

Det har kommit en ny version av WordPress, med nytt CMS-system. Dvs allt det där osynliga som besökaren aldrig ser, men som vi författare på bloggar använder dagligen för att få bloggen att funka!

Jag är glatt överraskad av den här uppdateringen! Lättare navigera, bra översyn, bra utnyttjande av ytorna osv. Det är ju bara synd att ni inte ser allt det fina! ;)

Eftersom jag inte orkar göra nån vettig post nu så tänkte jag passa på att rekommendera lite TV-serier som jag själv fått rekommenderade för mig, laddat ner, tittat på och avnjutit!

Första rekommendationen är serien True Blood.

Den utspelar sig i en nära framtid, där vampyrerna har ‘gone public’ med allt vad detta medför. Ska vampyrer ha mänskliga rättigheter? Hur vet man om dom är goda eller onda? Går det lita på dem? Osv. Det är en ganska queer serie som jag gillar på mer än ett plan. Plus att det förstås finns en romantisk plot mellan en flicka och en vampyr. Så gulligt.

Nästa serie på listan blir Dexter.

Den här serien handlar om en seriemördare. Det låter kanske inte särskilt sympatiskt, men det är inte en seriemördare a la Hitman. Nej, det här är en snäll seriemördare, som lever efter sin fars ‘kod’ med givna regler för vem som får mördas och under vilka omständigheter. Dexter dödar bara brottslingar som utom tvivel är skyldiga till mord själva, ofta flera sådana, men som kommer undan lagen. Detta ska kombineras med ett ”normalt” liv som blodsplatterspecialist hos polisen och en flickvän med två barn, vilket inte alltid är det lättaste för en man som saknar känslor. En väldigt gullig serie, även om ordvalet ‘gulligt’ kanske låter lite konstigt i sammanhanget.

Och tredje valet är Flashpoint.

Det är en serie jag precis har börjat att följa, men som hittills verkar lovande. Man får följa en SWAT-styrka och deras vardag. Givetvis händer det ständigt något nytt, en ny gisslan-situation osv, men till skillnad från den hårda actionfilmen så påverkas faktiskt individerna i den här serien av det som sker, även när de kanske eg. borde vara glada för att dom skjutit skurkarna och inte tvärtom. Men här inser man att döda aldrig är enkelt, bara för att den dom blir skjuten förtjänade det. Och det gillar jag. När saker inte speglas som svartvita. Vilket gör att den här serien på sina sätt påminner om den brittiska agent-serien Spooks (som också är väldigt bra, första 2 säsongerna).

Sen har vi serien Californication.

Dave Duchovny, känd från sin tid som Mulder i X-files, spelar här en cynisk och något självhatande författare i hollywood, med sitt ex som skaffat en ny man och hans dotter som han försöker ha en god relation med, utan att riktigt lyckas. Massa sex, massa humor, romantiska intressanta relationer och allt känns väldigt realistiskt, trovärdigt och naturligt. Den här serien gillar jag verkligen!

Och den alltid högt älskade serien House M.D. får förstås inte glömmas bort!

Trots att serien är inne på sin fjärde säsong så tycker inte jag att den har tappat i kvalité. Karaktärerna utvecklas och det händer alltid nya spännande saker. Varje fall är intressant och kanske är det delvis för att jag alltid tyckt att människokroppen är så fascinerande. Men den cyniska humorn House spyr ur sig vid varje tillfälle han får, gör att jag älskar den här serien. Den är helt enkelt underbar.