WordPress 2.7 & TV-serier

Det har kommit en ny version av WordPress, med nytt CMS-system. Dvs allt det där osynliga som besökaren aldrig ser, men som vi författare på bloggar använder dagligen för att få bloggen att funka!

Jag är glatt överraskad av den här uppdateringen! Lättare navigera, bra översyn, bra utnyttjande av ytorna osv. Det är ju bara synd att ni inte ser allt det fina! ;)

Eftersom jag inte orkar göra nån vettig post nu så tänkte jag passa på att rekommendera lite TV-serier som jag själv fått rekommenderade för mig, laddat ner, tittat på och avnjutit!

Första rekommendationen är serien True Blood.

Den utspelar sig i en nära framtid, där vampyrerna har ‘gone public’ med allt vad detta medför. Ska vampyrer ha mänskliga rättigheter? Hur vet man om dom är goda eller onda? Går det lita på dem? Osv. Det är en ganska queer serie som jag gillar på mer än ett plan. Plus att det förstås finns en romantisk plot mellan en flicka och en vampyr. Så gulligt.

Nästa serie på listan blir Dexter.

Den här serien handlar om en seriemördare. Det låter kanske inte särskilt sympatiskt, men det är inte en seriemördare a la Hitman. Nej, det här är en snäll seriemördare, som lever efter sin fars ‘kod’ med givna regler för vem som får mördas och under vilka omständigheter. Dexter dödar bara brottslingar som utom tvivel är skyldiga till mord själva, ofta flera sådana, men som kommer undan lagen. Detta ska kombineras med ett ”normalt” liv som blodsplatterspecialist hos polisen och en flickvän med två barn, vilket inte alltid är det lättaste för en man som saknar känslor. En väldigt gullig serie, även om ordvalet ‘gulligt’ kanske låter lite konstigt i sammanhanget.

Och tredje valet är Flashpoint.

Det är en serie jag precis har börjat att följa, men som hittills verkar lovande. Man får följa en SWAT-styrka och deras vardag. Givetvis händer det ständigt något nytt, en ny gisslan-situation osv, men till skillnad från den hårda actionfilmen så påverkas faktiskt individerna i den här serien av det som sker, även när de kanske eg. borde vara glada för att dom skjutit skurkarna och inte tvärtom. Men här inser man att döda aldrig är enkelt, bara för att den dom blir skjuten förtjänade det. Och det gillar jag. När saker inte speglas som svartvita. Vilket gör att den här serien på sina sätt påminner om den brittiska agent-serien Spooks (som också är väldigt bra, första 2 säsongerna).

Sen har vi serien Californication.

Dave Duchovny, känd från sin tid som Mulder i X-files, spelar här en cynisk och något självhatande författare i hollywood, med sitt ex som skaffat en ny man och hans dotter som han försöker ha en god relation med, utan att riktigt lyckas. Massa sex, massa humor, romantiska intressanta relationer och allt känns väldigt realistiskt, trovärdigt och naturligt. Den här serien gillar jag verkligen!

Och den alltid högt älskade serien House M.D. får förstås inte glömmas bort!

Trots att serien är inne på sin fjärde säsong så tycker inte jag att den har tappat i kvalité. Karaktärerna utvecklas och det händer alltid nya spännande saker. Varje fall är intressant och kanske är det delvis för att jag alltid tyckt att människokroppen är så fascinerande. Men den cyniska humorn House spyr ur sig vid varje tillfälle han får, gör att jag älskar den här serien. Den är helt enkelt underbar.

 • Chris

  Tekniskt sett är väl House inne på den femte säsongen? Jag opererade nyligen knät, och roade mig under min konvalecens genom att kolla igenom HELA House, 4½ säsong, och det är sjukt imponerande att se hur serien utvecklas. Den blir verkligen bara bättre och bättre.

 • True Blood låter intressant, får ta mig en titt på den.

  Andra serier jag kan rekomendera är:
  Rome – Såpopera som utspelar sig under Caesars livstid, mestadels drama, korruption och knivar i ryggen.
  Life on Mars – polisserie utan anknytningar till utomjordingar(!). Finns i två utgåvor, den jag gillar är nyversionen som precis börjat sändas i usa.
  Fringe stillar mitt behov som försvan när jag varvat xfiles och millenium för 3:e gången, dock inte fullt så intressant då allt är lite för överspexat. Älskar introt.
  Pushing Daisies – kille som kan återuppliva folk som dött genom att röra vid dom, en gång till så dör dom igen, dock för evigt. Han börjar utreda mord.
  Top Gear ser jag fanatiskt, trots att jag avskyr bilar, men det är alla fjantigheter dom gör som får mig att följa serien.
  Dresden Files – tyvär en nerlagd serie men den var underhållande. Lite som FX-serien där en specialeffekts-kille hjälper snuten att utreda mord. Här handlar det i stället om en kille som kan trolla med magi och sådant på riktigt. Hade potential men fan att dom la ner den >_>

  När jag får tid tänkte jag börja kolla på Merlin, Legend of the Seeker.

  sphrs senaste bloggpost..<rejser> ååh vad texterna och dialog…

 • Daniel Wijk

  Jag såg just ut Dexter säsong tre nu. Det har ännu inte hoppat över hajen så jag rekommenderar den också :-)

  Rome är kul, ja. Mycket bra genomförd också.

  Flashpoint ska jag titta på. Verkar kul. True Blood orkar jag nog inte med. Det har blivit för mycket vampyrer för mig den senaste tiden…

 • Du verkar ha bra tv-smak så då kan jag passa på att tipsa om Sons of anarchy. En modern Hamlet i MC-miljö har den beskrivits av vissa som.

  Jag upptäckte igår att din RSS-feed http://projo.se/feed/ inte längre funkar för mig. Jag kör Google Reader i Firefox. Någon aning om vad felet kan vara?

 • Stekspaden, hade samma problem själv och googles hjälpsidor var faktiskt till nytta. pröva http:/projo.se/feed/?random=text så tvingas en ny feed upp i google readern.

  sphrs senaste bloggpost..<xKanin^B2> jävla horor! nu dricker …

 • sphr: Tack så mycket! Det fungerade även om jag inte alls fattar varför man ska behöva lägga till ”?random=text” efter feed-adressen.

  Stekspadens senaste bloggpost..Dexter s03

 • Det får google att tolka feeden som en helt ny adress och läser om den. Låt mig gissa att din gammla feed fastnade på inlägget om moderater? :D

  sphrs senaste bloggpost..<xKanin^B2> jävla horor! nu dricker …

 • sphr: Inlägget om Moderater? O.o

 • Jo bloggposten ”Moderaterna överens
  4 December, 2008” var det senaste jag såg i feeden fram till att jag gjorde som jag förklarade för stekspaden.

  sphrs senaste bloggpost..<xKanin^B2> jävla horor! nu dricker …