Storbritannien inför massavlyssning?

Enligt en artikel på IDG planeras ett förslag för massavlyssning av Storbritanniens Internettrafik, till en uppskattad kostnad av 150 miljarder kronor.

Det är som alltid terrorismen som är det påstådda hotet som invånarna måste offra sina rättigheter för att få skydd mot. Men som alla borde lärt sig vid det här laget, ger man rättigheter för trygghet förtjänar man inget och får ingetdera.

Avlyssningsprogrammet skulle involvera en gigantisk databas som lagrar varje e-postmeddelande, telefonsamtal och internetaktiviteter från varje medborgare i Storbritannien.

Förespråkare säger att avlyssningsprogrammet skulle bli det mest omfattande verktyget någonsin i kampen mot terrorism. Kritiker däremot beskriver programmet som drakoniskt och illavarslande för framtiden, enligt Times Online.

Med tanke på att Storbritannien redan har talande övervakningskameror och är världens mest övervakade land så känns det väl spontant inte alls otänkbart att de förr eller senare inför denna lag. Engelsmän verkar inte bry sig mycket om integritet…

(Tack Daniel för tipset!)