Sauk vs Frida

Här debatterar Stefan Sauk och Frida Johansson IPRED-lagen. Sauk pratar typ 80% av tiden, moderatorn suger, men det är iaf en intressant diskussion att titta på. Det är två till med, men dom säger typ inget alls och verkar mest motvilligt ditdragna. Sauk ska iaf ha poäng för att han är underhållande att se på.

 • kenny_lex

  Känns pinsamt att titta på den där ”debatten”, han som skall leda den gör absolut ingenting och tillåter att en oinsatt skådespelare helat tiden får störa de andra debattörena. Men sedan rör det sig om en oseriös skvallertidning som leder debatten och där med vet man att de liberala inte kommer att få förklara sin hållning.

  Detta är det scenariot som jag ofta påpekat att media industrin använder för att sprida sina lögner, för på ena sidan står en liberal och hon möts av två konservativa som får avbryta den liberala sidan hur mycket de vill.

  Sedan upprepar man samma sak om och om igen med olika exempel, förut var det gräsklippare och nu är det hus-byggande människor som bygger sitt hus på grannens tomt i tron om att det inte finns någon myndighet som reglerar hyr man får bygga i Sverige.

  Det värsta är att den gamla skådisen tycker att den personligaintegriteten är en överdriven lyx som vi kan vara utan, det är skrämmande att se vilken skev verklighetsuppfattning kultureliten har. En mer skrämmande är det att det just är denna kultureliten som står bakom lagen och att det är dom som även kommer att vara drivande.

  Så tänk på det Sauks sade om den personligainigriteten och hundera sedan på hur mediaindustrin kommer att behandla de uppgifter de kommer att kräva ut från andra företag.

 • Sauk förstår inte imateriellrätt överhuvudtaget och argumenterar med magkänsla. Frida gör bra ifrån sig att försöka ta ner debatten på jorden igen. Moderatorn suger, definitivt. Han vågar väl inte säga ifrån och Sauk domderar på och snor åt sig 80% av debatttiden. Men så är det Aftonbladet som står bakom, vad ska man förvänta sig? ;P Det är underhållande att se på iaf.

 • Pingback: Gå med i Piratpartiet på måndag | Aspiebloggen()

 • drf

  ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH JAG BLIR SÅ ARG! Jag sitter här nästan halvvägs in i klippet och måste uppbåda en oerhörd styrka för att inte i ren vanmakt stänga fönstret… Sauk är ju helt off the chart mad! AAAAAH. :(

  drfs senaste bloggpost..Juletid är rimstugetid

 • drf

  Ok. Nu har jag plågat mig igenom hela debatten. Fruktansvärt bra prestation av frida johanson-metzo eller hur hon nu heter, och skönt att höra att sauk ”köper” hennes slutplädering som var glasklar.

  Fan vad är det för värld som nalkas.. jag mår illa. :(

  drfs senaste bloggpost..Juletid är rimstugetid

 • Daniel Wijk

  Jag tycker iofs inte att Frida har så bra koll heller om hon faktiskt anser att det är ett problem. Det är inget problem rent ekonomiskt för någon vad forskning kan visa.

  Rent kontrollmässigt kan det vara en katastrof men eftersom det nästan enbart rör publicerat material så är redan kontrollen djupt sargad i kanten innan materialet kommer ut på nätet.

  Privat fildelning är inte och har heller aldrig varit ett egentligt problem för någon annan än de fåtal jättebolag som vill ha monopol på kultur. Med detta i åtanken och grundtanken att monopol bör beivras så anser iallafall jag att fildelning är ett ypperligt instrument för att trycka bort dinosaurierna från arenan så länge dom inte spelar rent.