Lästvärt om Mr Gore

Att An Inconvinient Truth innehåller så mycket sakfel att den blir svår att ta på allvar överhuvudtaget känner nog många till vid det här laget, trots herr Gores nära helgonstatus i det här socialistiska landet, tillsammans med andra lögnare, som Michael More vars ord sänds ogenerat i statstelevisionen helt oemotsagda.

Men liksom många profeter så lever han inte i närheten av hur han lär, vilket den här artikeln tar upp. Genanta fakta för herr Gore, som naturligtvis helst vill låtsas som att allt är osanning.

Eller vad sägs om följande utdrag ur artikeln?

Al Gore var bankrutt efter sin tid som vice president i USA men har därefter tjänat hundratals miljoner dollar på att ljuga.[3] Ett viktigt syfte med Al Gores propaganda är att industriländerna ska införa ett system med handel av utsläppsrätter av koldioxid. Al Gore har då möjligheten att tjäna stora pengar genom sitt bolag Generation Investment Management (GIM). Handeln av utsläppsrätter ger mellanhänder som GIM möjligheten att tjäna miljardtals dollar varje år.

Al Gore är en av de största miljöförstörarna i delstaten Tennesse. Gores zinkgruva släpper ut barium, järn, zink, arsenik, krom och bly i floden Caney Fork. Tom Gniewek, som har studerat zinkgruvan i åratal, försökte ställa frågor till Al Gore vid ett offentligt möte. Al Gore blev arg: “I stället för att svara på mina frågor ifrågasatte Gore mina motiv och anklagade människor som mig att vandalisera Jorden”.

Al Gore brukar brännmärka oljebolagen i sin propaganda. Men som vice president såg Gore till att staten 1995 sålde rättigheterna att borra olja i indianreservatet Elk Hill, Kalifornien, till oljebolaget Occidental. Occidentals aktiekurs steg på börsen och eftersom Al Gore kontrollerade aktier i Occidental kunde Gore sälja aktier med god förtjänst. Miljörörelsens och indianernas protester mot uppgörelsen betydde ingenting för ”miljöguden” Al Gore.

Tack till Daniel, för länktipset!