Kvotering och positiv särbehandling

När det är för få kvinnor är det sällan man ser någon som vågar höja rösten när man kvoterar in och särbehandlar kvinnor positivt för att få ”en jämn könsfördelning”. Men när man på utbildningar med huvudsakligen kvinnor som söker  och kvoterar in män, då klagas det i media. Den här gången i Metro.

Sofia Lind­blad, 27, från Öst­hammar. Har sökt in till veterinär­ut­bild­ning­en vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, tre gånger. Hon kom inte in på grund av att hon är kvinna och ger nu upp.
– Det blev lite uppochnedvänt när jag fick reda på det. Känns som om jag slängt bort de senaste åren.

Elin Sahlin, 24, från Malmö sökte in till psykologprogrammet vid Lunds universitet men fick veta att hon inte kom in på grund av att hon är kvinna.
– Jag trodde det var lottning och att alla hade lika stor chans. Men som det ser ut nu har jag väldigt liten eller obefintlig chans att komma in om jag söker igen.

Johanna Forss, 22, från Stockholm sökte in på juristlinjen vid Stockholms universitet men hamnade på reservlistan för att män prioriterades.
– Man blir så besviken när man söker och man vet att man har ett visst resultat och sen få höra att man inte kom in för att de väljer killar bara för att de är killar. Trodde vi hade kommit längre än så. Sjukt dåligt. Jag är verkligen chockad.

Det kunde lika gärna varit killar, som pluggat precis lika hårt för att komma in, på en utbildning där det huvudsakligen söker män.

Problemet med kvotering och positiv särbehandling är att individen inte blir något annat än en siffra i statistiken. Du som individ offras, för kollektivets fixering vid en ”jämn könsfördelning”. Och man kan fråga sig vem som eg. står bakom den fixeringen, för det verkar inte vara det svenska folket. Nej, det är ett gäng intellektuella feminister som lyckats få sin agenda att bli statsfeministisk dogm. Så ser kollektivism ut. Du offras som individ på kollektivets altare för godtycklig idé som kanske inte ens majoriteten delar.

Det är sånt här som gör att jag är individualist.