Kan nån ringa Sauk?

Han förstår fortfarande inte skillnaden på upphovsrätt och äganderätt. Kan inte nån ringa och förklara för honom? Kanske rita en bild? Vad helst som nu krävs för att denna människa ska sluta göra bort sig i media gång på gång. Jag mår ju genuint dåligt av sympati för stackaren.

Här går han och gång på gång påstår rena felaktigheter. Trots att både Christian Engström och Frida Johansson Metso försökt rätta honom i tv-debatter.

Sen borde någon (t.ex. Teflonminne) ge honom och André Rickardsson (vem är det?) en kurs i hur Internet är uppbyggt och fungerar. Förklara att man inte kan förhindra kopiering på Internet eftersom det bygger på kopiering och decentralisering och att lagstiftning som ämnar kontrollera detta är dömd att misslyckas om man inte ämnar förbjuda hela Internet.

Kanske någon samhällshistoriker kan förklara att ingen teknisk innovation som anamats av så många människor under så kort tid, någonsin har gått att lagstifta bort?

Ja, det finns en hel del någon borde säga till Sauk. Så här kan han ju inte fortsätta. Det är ju pinsamt.

 • Mikael

  André Rickardsson? Tja, här är hans byline från en tidigare debattartikel i SvD:
  ”Säkerhetskonsult på Bitsec, har tidigare arbetat med it-säkerhet på Utrikesdepartementet och som it-brottsutredare på Säpo. Han har anlitats som expertvittne i flera uppmärksammade fildelningsmål.”
  Han borde ju ha lite koll på Internet.

  Men å andra sidan trodde jag att Stefan hade mer koll än han uppvisar här. Han brukar ju vara en trevlig och skärpt kille.

 • Hans J

  Den som inbillar sig att det går att lära Sauk någonting misstar sig nog ordentligt.

  HAN VET att det är skillnad på stöld och kopiering men han har gått ”debatt-kursen” i teaterskolan så honom ”knäcker” man inte med nån löjlig ”förklaring”. Han använder de sätt som retoriskt gynnar hans åsikt!

  Fråga honom istället om han verkligen medverkat i någon porrfilm!

  Var sedan beredd på att slå ner honom (i rent självförsvar så klart)! Han arbetar ju med metoderna: höja rösten, avbryta, lätt fysiskt hot och så vidare, så ”övertalning” (fniss) fungerar bara inte!

  Varhelst Sauk visar sig så är han störst, bäst och vackrast! Kvinnorna i hans liv har han lagt ned då en del av dem stort beundrar den där känslan av ”fara” som står som en aura runt figuren!

  Han vet ingenting om kultur! Hans gärning är actionfilmer med mord, avrättningar och karateslag. Vet han ens hur Beethoven stavas?

  Han vet ingenting om internet! Hans kunskap där är nog bara aningen bättre än Jan Guillous. Alltså i nivå med en normal 8-åring (Förlåt alla barn!)

  Hur var det nu: Har han verkligen medverkat i någon porrfilm?

 • kinkym32

  Att hålla på att debatera och tjafsa om det här skitet, kommer aldrig att lösa någonting. Lagen finns och kommer att bestå, lev med det.

  Vore nog bättre om alla la lite mer energi på hur man kringår det hela istället att få anonyma IP adresser, krypteringar ( Flashback )så löser det sig själv. Internet är en egen sfär, går inte att jmf med något annat.

  Sauk och Rickardsson har helt rätt i att det är en form av stöld,men ändå inte. Det är ju inte fysik stöld. men du begår brott eftersom du berövar upphovsrättsinnehavaren en MÖJLIGHET att tjäna pengar. Det är själva möjligheten som brottet ligger i, inget annat.

  Om man sen kan beteckna begreppet möjlighet som stöld eller inte, är ju en annan fråga.

 • Huvudproblemet här är att Sauk, Guillou m.fl. uttalar sig som experter om ett område de har noll koll på. Med detta menar jag inte bara internet utan även ekonomi, marknadsföring, försäljning etc.

  Thomas Tvivlarens senaste bloggpost..Thomas Tvivlaren vs Siewert Lögnaren

 • Apropå ”noll koll på” – så kan jag ju också undra över ifall dom överhuvudtaget vet någonting om IT-smogen heller – som Wi ju bokstavligt talat ”bombarderas” med dagligdax, tyvärr tyvärr… :cry:

  Josef Bobergs senaste bloggpost..REGISTER BLOGGRUBRIKER

 • kinkym32: Det är ju upphovsrättsbrott, och inte konstigare än så. Ett eget brott. En inskränkning av äganderätten.