Judendom är också befängd.

Det har blivit en del anti-religion-inlägg på sista tiden. Kanske i synnerhet anti-kristendom. Det är inte för att jag ogillar kristendomen just specifikt, men för att det är den som främst präglar vår kultur och som jag är mest bevandrad i personligen. Det blir lättare kritisera mer detaljer i en religion man kan utan och innan. Egentligen är jag skeptisk till religion som sådan, oavsett det handlar om kristendom, judendom, islam eller hinduism för den delen.

Varför har jag redan beskrivit, men jag betonar det igen. Religion gör en dygd av att inte ifrågasätta, av att acceptera och ta på orden, det en annan människa har bestämt sig för att tro är en gudoms ord till mänskligheten. Det befängda i detta, rent objektivt sett, torde vara ganska uppenbart, om vi tar vilken religion som helst som exempel. Förutom kanske just kristendomen, som vi är så vana vid att se på detta sätt att vi inte klarar att ifrågasätta den på samma objektiva sätt som andra religioner.

Vi är trots allt alla ateister när det kommer till Ra, Oden eller Ganesha. ”Tomtar” vi inte är uppvuxna med att tro existerar. I kristendomen återstår den sista Tomte-myten att ta död på. Det görs bäst genom att läsa bibeln, vilket jag uppmuntrar alla att göra. Nåväl;

Denna debatt mellan Christofer Hitchens och Rabbi Boteach vill jag gärna dela med mig av, för den som underhålls av debatter kring evolution, religion och ateism. Själv är det ett av mina favoritämnen och jag hade stor behållning av den här debatten, som faktiskt är riktigt städad.