How-to, YouTube:ifierad

YouTube är verkligen underbart till massor av saker. Inte bara ren och skär underhållning, standup, söta kattungar och dylikt utan också för att lära sig saker. Det finns en egen kategori av filmer som heter ”how to”, dvs ”lär dig” fritt översatt. Denna innehåller videos där folk förklarar och visar hur man lär sig göra olika saker. Lär dig sminka dig, klippa håret, spela poker, använda photoshop (där jag själv gjort en hel del svenskspråkiga videos) och det som senaste dagarna fascinerat mig mest – lär dig spela gitarr!

Det är nämligen vad jag håller på med just nu. Det är lite som att få privata gitarr-lektioner, på ett klicks avstånd. Vips kan man se hur man tar olika ackord, få massa tips om hur man spelar olika typer av musik, hur man tar barréa-ackord osv i all oändlighet. Det finns massor att lära och jag är förstås inte sen att jaga intressanta videoklipp.

Jag har redan lärt mig fem ackord och just nu har jag grymt ont i fingertopparna, så det har blivit en liten spelpause…

Epiphone
Epiphone
 • Nice.

  Själv har jag en Ibanez RG570:
  http://www.bloodyvelvet.com/pics/rg570.jpg

  Henrik Sundholms senaste bloggpost..Very merry x-less x-mas

 • Henrik: Oh, också svart. Vi är likisar! ;D

 • NP

  De flesta börjar ju faktiskt nylonsträngat på en aukustisk och hoppar inte på elguran med en gång – så jag kan förstå att du har lite ont i fingertopparna ….

 • NP: Men jag är obstinat och vägrar göra saker som andra gör. Det trodde jag var helt uppenbart vid det här laget? ;D

 • Isa

  Tipsar om http://www.VideoJug.com som i princip är en hel hemsida med ”how to”-videor. En del bara vansinnigt roliga men de allra flesta faktiskt bra!

 • FFF

  Så, nu har det gått över ett halvår. Hur har det gått? Kommit förbi de vanliga övningarna med harmonier, bluesackorden och skalorna som nöts i evigheter? ^____^