-DRM skapar pirater! -Tänker ni sluta? -Nej?!

Sony är roliga. I ett uttalande på konferensen Worldwide Broadband i Bryssel sade Sony Pictures chef John McMahon att:

Enligt John McMahon får drm-skydd som följd att fler användare väljer att piratkopiera, inte färre. Han hävdade även att just drm-skydd är en av huvudanledningarna till varför fildelningsnätverk där icke skyddat material delas ut i stor utsträckning blivit så populära.

Det är förstås ingen nyhet för oss pirater som hävdat detta i stort sett så länge DRM funnits och envist använts. Problemet är tudelat.

Till att börja med så funkar inte DRM som kopieringsskydd. Alla DRM knäcks och sen sprids materialet ändå.

Det största problemet är dock att DRM-skydden förstör för legala kunder som köper film som sedan inte går att spela. Jag har själv råkat ut för det ett flertal gånger, att filmer jag köpt inte gått att spela i DVD-spelaren, däremot funkade det fint när jag lade dem i datorn och körde anti-drm-program för att kunna komma åt dem. Följden blir förstås en massa extra-strul för att se på film man köpt helt lagligt. Vilket ger ännu ett skäl att inte köpa film, utan ladda ner det ist.

Innebär då detta att man tänker göra som flera andra företag och sluta sälja saboterade varor? Nej, som IDG meddelar:

Medgivandena åtföljdes dock raskt av en försäkran om att Sony ändå kommer att fortsätta drm-skydda sin musik och sina filmer. Det rapporterar sajten Torrentfreak.

Källa: IDG (Tack Daniel)

  • Precis! Jag förstår inte hur företagen tänker där. Klart man köper mindre film ifall man inte ens kan vara säker på om den kommer funka som den ska.
    Det har hänt mig också ett par gånger att jag köpt en film som sedan inte gått att se. Och de kallar OSS kriminella! o_O

    Yamikos senaste bloggpost..Recept: Champinjonstuvning

  • kenny_lex

    DRM gör mer skada än nytta. När jag letade efter en ny telefon stötte jag på en nyhet från Nokia, men den telefonen var smittat av DRM och där efter valde jag bort allt från Nokia. För mig är nu avsaknaden av DRM i olika typer av mediaenheter nästan viktigare är tekniska specifikationer.

  • a