Dokumentär om kvinnan med MS som fängslades

MS, Multipel skleros[wiki], är ingen rolig sjukdom. Faktum är att den ofta är hemskt plågsam och mediciner som hjälper mot smärtan fungerar inte på alla människor. Däremot fungerar ofta cannabis, eftersom kroppen har egna receptorer för cannabinoider som finns i cannabisväxten. Det är också anledningen till att cannabis används medicinskt för bl a. MS-patienter i länder som Canada och vissa stater i USA.

I kristkonservativa Sverige är cannabis totalförbjudet, trots att de är mindre skadligt än lättöl. Det fick konsekvensen för Susanne Eriksson att hon hamnade i fängelse, för att ha odlat cannabis till att medicinera sig själv. Där förbjöds hon att ta mer av sin medicin, med resultatet att hennes sjukdom snabbt förvärrades och gjorde henne successivt rullstolsbunden.

Så dogmatisk är svenska rättsväsendet och politikers syn på narkotika (dvs godtyckligt förbjudna droger), att man hellre sätter en sjuk kvinna i fängelse, än ger henne den vård hon behöver och om vi vore ett humant samhälle, förtjänar.

Det är vidrigt att se. Vi var många som blev mycket upprörda. Nu finns en dokumentär om henne att se. Den kan laddas ner på The Pirate Bay (11min speltid).