Dokumentär om kvinnan med MS som fängslades

MS, Multipel skleros[wiki], är ingen rolig sjukdom. Faktum är att den ofta är hemskt plågsam och mediciner som hjälper mot smärtan fungerar inte på alla människor. Däremot fungerar ofta cannabis, eftersom kroppen har egna receptorer för cannabinoider som finns i cannabisväxten. Det är också anledningen till att cannabis används medicinskt för bl a. MS-patienter i länder som Canada och vissa stater i USA.

I kristkonservativa Sverige är cannabis totalförbjudet, trots att de är mindre skadligt än lättöl. Det fick konsekvensen för Susanne Eriksson att hon hamnade i fängelse, för att ha odlat cannabis till att medicinera sig själv. Där förbjöds hon att ta mer av sin medicin, med resultatet att hennes sjukdom snabbt förvärrades och gjorde henne successivt rullstolsbunden.

Så dogmatisk är svenska rättsväsendet och politikers syn på narkotika (dvs godtyckligt förbjudna droger), att man hellre sätter en sjuk kvinna i fängelse, än ger henne den vård hon behöver och om vi vore ett humant samhälle, förtjänar.

Det är vidrigt att se. Vi var många som blev mycket upprörda. Nu finns en dokumentär om henne att se. Den kan laddas ner på The Pirate Bay (11min speltid).

 • Anonymous

  Helt rätt. Legalisera cannabis!

  Fobin mot cannabis saknar helt vetenskaplig grund. Det finns precis som du skriver studier som pekar på det motsatta.

  ”Om polisen hade oroat sig över verklig brottslighet, då hade de inte brytt sig om dessa innehav. Folk som sitter fnissiga i en soffa efter att ha rökt på rånar väldigt sällan spritbutiker…” (tokkopierat från HAX i brist på bättre ord, just nu)

 • kinkym32

  Som vanligt gäller regeln ” sila mygg, släpp igenom elefanter ”.
  Byråkratin segrar alltid. Varför ska man skapa undantag och hjälpa en svårt sjuk människa ?
  Finns väl ingen anledning. Bättre att hålla stenhårt på en lag, en regel.
  Hur skulle det se ut om det gavs undantag till höger och vänster..snart fullständig anarki.
  Nej bättre att vara konsekvent. Är det lag så är det, beklagar att du får sitta i rullstol, men du förstår säkert..och det finns säkert hemhjälp att tillgå…om du har tur villsäga.
  Lycka till.

 • Daniel Wijk

  Bättre att ta bort lagen som ligger i vägen helt.

  Dumhetens dimmor ligger tungt över rosenbad och har så gjort i många många år.

 • Problemet för min del är inte självmedicineringen utan att hon bjöd på ”medicinen” också.

  Men behandlingen av henne från rättsamhället är vidrig.

  Scaber Nestors senaste bloggpost..About 22.00 (swedish time) i got sick of "zombie"WoW and cancelled my subscriptions.

 • Johanna Sjödin

  ”I kristkonservativa Sverige är cannabis totalförbjudet, trots att de är mindre skadligt än lättöl” är ett påstående som bör underbyggas. Om du frågar mig.

  Skadligt och farligt grundar sig ofta i vad du kan dö av, mycket konstigt då livet inte bara handlar om att överleva. Det finns värden som de flesta skulle hålla med om är viktigare än livet i sig.

  För att citera en kompis som barn ”mamma är det farligt att dö?”

  ”Nej”

  (tokglad) ”Då är ingenting farligt”

  Johanna Sjödins senaste bloggpost..Abort, livet och döden