Alternativ Public Service

Det finns ett flertal bra, underhållande kanaler som fyller den funktion som SVT en gång i tiden hade monopol på. Faktiskt gör dom det så bra att SVT i stort sett börjar bli totalt överflödigt ur rent samhällsperspektiv. Dom gör inte nyheter bättre än andra kanaler. Dom gör inte underhållning bättre än andra kanaler och dom gör inte dokumentärer och dyl bättre än andra kanaler. Vad är syftet med SVT eg, förutom att människorna som jobbar där vill ha kvar jobben? Samhällsvärdet av SVT måste ifrågasättas. Men det var eg. inte det jag ville skriva om.

Nej, jag ville tipsa om Kanal 8 och de utmärkta dokumentärer och diskussionsprogram (inte debatt) som brukar gå där. Nu är det Timbro som producerat en serie 30min-program som ska sändas under veckan som är.

 • Måndag 15 september, kl 22.30 (tema folkkapitalism)
 • Onsdag 17 september, kl 22.30 (tema övervakning)
 • Måndag 22 september, kl 22.30 (tema mobilitet)
 • Onsdag 24 september, kl 22.30 (tema globalt utanförskap)

Mer info finns på timbros website.

 • Mats
 • på tal om comhem, någon har nyligen roat sig med att beställa först digitaltv+programmkort och nu även telefoni och bredband i mitt namn, företaget påstår att jag har ringt in och beställt hos kundtjänst på en tid då jag varit på arbetet. Självklart finns ingen verifikation såsom ljudinspelning eller inringt nummer för att verifiera att det är ”JAG” som beställt prylarna. Än roligare blir det när det är 27 minuter telefonkö till…. POLISEN.

  sphrs senaste bloggpost..< kalasmannen> min poolare har äntli…

 • Skyddadig

  Tack för tipset. Kan man få tag på dokumentärerna i strömmande format, eller måste jag vänta tills imorgon för att se dem? (dvs. innan någon rippat dem och några andra har läckt).

  Skyddadigs senaste bloggpost..Centerpartiet börjar röra sig närmare verkligheten