Alexander Bard om liberala kvinnor i Fp

I en intervju på Dagens Industri med Alexander Bard görs en hel del – i min mening – väldigt roliga svar. Jag avundas lite att inte få vara med och se den förtvivlade journalisten som frustrerat inte får alls de svar hon hoppats på. Bard tillhör en av de där människorna som skiter helt i om han uppfattas som PK eller inte, ja de ä snarast så att han verkar gilla att uttala sig provocerande, kanske för att folk att tänka lite mer självständigt?

Jag vet iaf att det är så jag fungerar. Dels är det kul att ställa folks förväntningar på ända, vara en obekväm jävel som gör att folk måste tänka själva och inte bara tugga i sig allt dom matas med som hjärndöda zombies. Dels är det bekvämt att inte vara så jäkla PK, att faktiskt säga vad man tycker, att visa att man inte har ett sjukligt bekräftelsebehov av att vara som alla andra med ‘rätt’ åsikter. De som aldrig sticker ut, som aldrig är obekväma och som alltid säger och tycker som man ‘ska’.

Bara döda fiskar flyter med strömmen.

Favoritcitat

Är det ideologi när du säger att du hatar Carola Häggkvist?
”Då handlar det ju inte om politik utan om melodifestival och en viss dramaturgi som gäller. Men skrämmande nog kan det vara lika låg nivå inom politiken. Jag ser stora likheter mellan Liberala Kvinnoförbundet och Carola Häggkvist.”